haal uit het leven wat erin zit

haal uit het leven wat erin zit
neem je eigen lot in handen

dinsdag 2 februari 2010

Je bent wat je uitstraalt

De uitstraling van winnaars

In een gesprek met een manager van een ander bedrijf werd me gevraagd of ik tijdens een van zijn bijeenkomsten met IT-professionals een presentatie zou willen houden met als thema: “Je bent wat je uitstraalt”.

Nu gaat het er bij ChicManagement nadrukkelijk om dat mensen door reflectie gaan zien waar ze in hun persoonlijke levenssfeer aan moeten bouwen om zich gelukkiger te voelen. Daarbij is er natuurlijk een goed ijkmoment en dat is de buitenwereld. reflectie is daarbij niet enkel kijken naar jezelf maar ook vragen aan je omgeving hoe men tegen je aankijkt.

Met deze gedachte in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat er een spreuk op tafel komt met de bovenvermelde strekking.

Omdat ChicManagement zijn basis kent in een ABS-systeem (en dan niet dat van auto’s) maar als Activeren, bewegen, Sporten, is het uitgangspunt dan ook dat door beweging en uitbreiding van beweging tot aerobe duursport leidt tot een positiever zelfbeeld en daarmee een andere uitstraling naar buiten toe. Voila, de link met het motto.

Deze ABS-theorie komt natuurlijk niet zo maar uit de lucht vallen. Diverse onderzoeken hebben de voordelen van sport al aangetoond en er zijn ook onderzoeken waarbij de effecten van aerobe duursport reeds zijn aangetoond. Een van die onderzoeken was het onderzoek van ondergetekende waarbij de relatie werd gelegd tussen de preventie van ziekteverzuim als gevolg van stress en hardlopen.

In Colorado is men nu tot de conclusie gekomen dat ook ontstane angsten kunnen verdwijnen/verminderen door te gaan hardlopen. In het magazine Colorado Arts en Sciences verklaart Post-doctoral fellow Benjamin Greenwood dat proeven hebben aangetoond dat beweging angsten bij mensen reduceert.

Het eigen onderzoek toonde aan daarentegen aan dat slechts 15% van de grote en middelgrote bedrijfssport aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde.

Voorwaar een gemiste kans voor al die bedrijven die preventie van ziekteverzuim hoger op de prioriteitenlijst hebben staan dan reïntegratie van zieken. De presentatie aan de IT-Professionals zal dan ook gaan over de vraag of het belangrijk is voor hun dan wel hun werkgever dat hun uitstraling matched met hetgeen men voor de klant wil zijn en hoe men denkt dat te bereiken.

Deze spot is een kopie van de tweede nieuwsbrief 2010 van ChicManagement. Interesse: klik dan rechtsboven op de link ChicManagement of ga naar www.chic-management.blogspot.com voor de nieuwsbrieven

Geen opmerkingen: