haal uit het leven wat erin zit

haal uit het leven wat erin zit
neem je eigen lot in handen

woensdag 21 april 2010

De runners, het limburgse land en de amstel gold race

Oproep: Zouden diegenen die op 8 mei komen lopen mij dat even willen laten weten?

Bijna is het zover dan staat de run door het Limburgse land op de agenda. Na een paar omzwervingen en een mooie Amstel Goldrace in het afgelopen weekend is er nog een kleine aanpassing in het parcours gedaan. De bekende Kruisberg, scherprechter in de laatste editie van de Goldrace, is in het parcours opgenomen. Dat maakt het tripje nog wat nostalgischer waardoor niet alleen de benen maar ook de mindset een mooie impuls krijgt. De vertrektijd is gepland vanuit Baneheide om 14.00 uur. Kom je uit de richting van Geleen neem dan na Nuth niet de afslag van de stadsautoweg Heerlen, de N281, maar vervolg de snelweg A76 richting Aken. Neem vervolgens na een kilometer of 10 de afslag Simpelveld en ga aan het eind van de afrit rechtsaf. (Mis deze afslag niet want anders zit je in Duitsland) Vervolg de weg tot het eerstvolgende stoplicht en aan de linkerkant zie je dan een tankstation en een wegrestaurantje (met een ridder op een paard). Dat is de vertreklocatie.

De verwachting is dat we over de eerste 15 km zeker 1,5 uur zullen doen aangezien dat stukje toch het zwaarst is. Na 15 km hobbelen door het mooie glooiende landschap komen we onder aan de voet van Camerig uit bij de misschien wel meest bekende ijsboer van Nederland. Hier houden we een korte pauze van ongeveer 15 minuten. Mocht je trek hebben in een ijsje of vers fruit of een combinatie van beiden zorg dan dat je een paar euro op zak hebt.

Na deze tussenstop om de inwendige mens wat te versterken vervolgen we ons pad dat ons via Mechelen, Partij, wahlwiller en Nijswiller terugbrengt naar de auto. Ook voor dit deel mag 1,5 uur geteld worden. Alles bij elkaar zullen we tussen 17.15 en 17.30 uur weer terug zijn bij de auto.

Ik heb een verzoek bij de atletiekvereniging neergelegd of we daar gebruik mogen maken van de douchefaciliteiten en indien mensen nog behoefte hebben aan de versterking van de inwendige mens dan zouden we net over de grens met Kerkrade, in het Wormdal (Wurmtal voor de Duitsers) in de Teuterhof nog een hapje kunnen gaan eten.

Tenslotte is Gert Noordhoek nog op zoek naar iemand die hem mee wil nemen naar het zuiden. Wie kan of wil Gert even oppikken?

3 opmerkingen:

Tiny zei

Jammer dat ik niet mee kan. Soms hebben andere dingen voorrang.

Maurieske zei

Het gaat me helaas niet lukken om 8 mei naar het zuiden af te zakken.

www.giventofly.nl zei

Vooralsnog loop ik in Steenbergen......maar veel plezier!!!